Kaupallisessa yhteistyössä Finnamyl Oy kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kun vuosi on ollut kaikkea muuta kuin tavanomainen, niin vuoden 2020 joulupuuro mukailee tätä samaa teemaa. Puuron päätähtenä on riisin sijaan kotimainen Helmi perunasuurimo, mitä tuottaa meille Finnamyl. Varmasti monelle tuttu Kolmen Konstin perunajauho on myös kotimaisen Finnamylin tuote ja sitä hyödynnämme joulupuuron kanssa tarjoiltavassa luumusopassa.

Helmi-puuro saattaa olla monelle lapsuudesta tuttu termi. Kyseinen herkullinen ja koostumukseltaan hauska puuro on valmistettu juuri näistä Helmi perunasuurimoista. Mulle itselle tuote ei ollut kovin tuttu, mutta kun pääsin käyttämään tuotetta ja sitä kautta tutustumaan siihen paremmin, niin sehän on aivan valloittava ja monikäyttöinen tapaus!

Ensimmäisen kerran kun avasin kauniin hieman retrohenkisen Helmi perunasuurimo -paketin, niin reaktioni oli, että suurimot näyttävät ihan vitivalkoisilta lumirakeilta. Suurimot ovat valmistettu laadukkaasta perunatärkkelyksestä ja sen vuoksi ne tuovat ruokiin loistavaa rakennetta ja koostumusta. Kotimaisuus on tuotteessa tottakai mielettömän arvokas plussa ja sen lisäksi Helmi perunasuurimot ovat gluteenittomia sekä edullisia. Helppokäyttöisyys on mun silmissä myös iso plussa!

Mä sujautin perunasuurimot tosiaan riisin tilalta joulupuuroon ja tuunasin sitä lisää kookosmaidolla, kaneli- ja vaniljatangolla. Puurosta tuli aivan ihanaa ja sen valmistukseen meni maksimissaan 15 minuuttia! Keitin samalla sen kaveriksi helpon luumusopan ja jos joulupuuro on jo yksin ihanaa, niin luumusopan kanssa se on ihan taivaallista!

TUUNATTU JOULUPUURO (kolmelle)

5,5 dl maitoa (myös kasvimaito käy)
2,5 dl kookosmaitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
2 dl Helmi perunasuurimoita
1/2 tl suolaa

Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa halki. Mittaa kattilaan maito, kookosmaitoa, vanilja- sekä kanelitanko ja kuumenna ne kiehuvaksi. Kaada perunasuurimot hiljalleen kiehuvan maidon joukkoon koko ajan sekoittaen. Puuron onnistumisen kannalta on tärkeää, että maito kiehuu kunnolla, kun suurimot lisätään.

Keitä puuroa hiljalleen noin 8 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes koostumus alkaa paksuuntumaan ja mukailemaan puuroa. Mausta puuro suolalla, sekoita ja jätä hautumaan kannen alle vielä muutamaksi minuutiksi.

LUUMUSOPPA (vähintään neljälle)

200 g kuivattuja luumuja
1 l vettä
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä + 3 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja

Mittaa kattilaan luumut, vesi sekä sokeri ja keitä niitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.

Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kun luumut ovat pehmenneet kunnolla, lisää vesi-perunajauhoseos ohuena nauhana kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Anna luumusopan pulpahtaa muutaman kerran, minkä jälkeen se on valmista.

Puuron lisäksi Helmi perunasuurimoista valmistuu muun muassa ihana pannukakku, teeleivät ja jälkiruokavanukas tai laatikkoruoissa, esimerkiksi kaalilaatikossa, suurimot ovat loistava nesteen sitoja. Kotimaisesti, gluteenittomasti ja helposti tietenkin! Finnamylin sivuilla on reseptipankki täynnä herkullisia reseptejä hyödyntäen perunasuurimoita sekä -jauhoja. Kannattaa käydä kurkkimassa!

Hymyin Emili <3