Tervetuloa, oot kesän ihanimman reseptin parissa! Käytiin viime viikolla äidin ja siskon kanssa Tammisaaressa mun tädin luona ja sain häneltä kotiin viemisiksi upeita vaaleanpunaisia raparperin varsia. Leivoin niistä tottakai piirakkaa, mutta sen lisäksi sain idean keittää raparperista ja tuoreista kotimaisista mansikoista tosi helpon ja nopean hillokkeen, minkä yhdistin ihanan itse tehdyn vaniljajäätelömassan kanssa. Lopputuloksena syntyi tämä suloinen ja ihan järisyttävän herkullinen raparperi-mansikkajäätelö ilman jäätelökonetta.

Itse tehty jäätelö voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on kaikkea muuta! Jäätelökonettakaan ei tarvita upean koostumuksen saavuttamiseen, vaan pelkästään kermaa ja kondensoitua maitoa. Reseptissä olevaa jäätelöpohjaa voi siis tosiaankin hyödyntää muihinkin jäätelömakuihin kuin tähän kesäiseen raparperi-mansikkaan. Tässä reseptissä maustoin pohjan vaniljalla ja jäätelö sai tottakai makua hillokkeesta, mutta vain mielikuvitus on rajana, kun aletaan tekemään itse jäätelöä! Suklaajäätelöä saa helposti lisäämällä pohjaan tummaa kaakaojauhetta ja mitäs jos sitä kerrostaisi astiaan suklaakastikkeen kanssa. Vaniljalla maustettu jäätelöpohja yhdistettynä kaurakeksipaloihin, kinuskikastikkeeseen ja suolapähkinöihin, vie taatusti kielen mennessään. Yksi omista lemppareista on sekoittaa tähän vaniljalla maustettuun jäätelöpohjaan reilusti murskattuja Domino-keksejä, nam! Haha voisin jatkaa tätä makujen luettelua loputtomiin, mutta päästän teidätkin luomaan niitä omia lempikomboja.

Ainiin ja ennen kuin päästän teidät reseptin kimppuun, niin vegaaninen jäätelö onnistuu ihan yhtälailla kasvivispistä ja kondensoidusta kookosmaidosta.

RAPARPERI-MANSIKKAJÄÄTELÖ

Hilloke:

125 g raparperia
125 g mansikoita
1 rkl vettä
0,75 dl hillosokeria

Jäätelöpohja:

5 dl vispikermaa
1 vaniljatanko
1 tlk kondensoitua maitoa

1) Aloita jäätelön teko valmistamalla hilloke. Pilko raparperit sekä mansikat ja laita ne veden kanssa kattilaan. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes seos kiehuu. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Jäähdytä valmis hilloke.
2) Vatkaa jäätelöpohjan kerma kevyeksi vaahdoksi.
3) Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja koverra veitsellä sen sisältä siemenet. Lisää vaniljansiemenet sekä kondensoitu maito kermavaahdon joukkoon ja vatkaa massa hyvin sekaisin.
4) Ota esille rasia tai vuoka mikä kestää pakastamista. Lusikoi astiaan vuorotellen jäätelöpohjaa ja jäähtynyttä hilloketta. Peitä astia kannella tai kelmulla ja siirrä jäätelö pakkaseen yön yli.

Ihanaa viikonloppua ja nautihan ihan täysillä tästä jäätelökesästä!

Emili <3