Kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

”Toffee ja vohvelit olivat kyllä hyvä yhdistelmä! Niin ja sitten vielä ne kirpeät puolukat tähän yhdistelmään, joo nam!” Tää palaute oli jotenkin sympaattinen. Kaveri oli juuri lähdössä mun luota vatsa täynnä näitä toffeevohveleita ja sesongin puolukkarahkaa ja siinä takkia pukiessaan hän tokaisi tällaisen palautteen – aika ihana!

Puolukan satokausi kestää syyskuun alusta lokakuun puoleen väliin eli tällä hetkellä eletään tämän Suomen luonnonmarjan kulta-aikaa. Mä itse rakastan puolukkaa. Meillä keitettiin lapsuudessa läpi vuoden vispipuuroa ja leivottiin aivan ihanaa puolukka-rahkapiirakkaa. Puolukasta tehty vispipuuro ja Flora Vanilla on muuten aivan järkyttävän hyvä yhdistelmä! Muistan monet kerrat, kun äiti oli tehnyt iltapalaksi kattilallisen vaaleanpunaista ja niin kuohkeaa vispipuuroa ja sen kaveriksi oli ostettu Flora Vanillaa. Sitä kaadettiin hyvin reilulla kädellä puuron päälle – hahah ihania makumuistoja!

Marjarahkaa meillä tehtiin myös lapsuudessa paljon. Kutsutaan sitä mun kavereiden kanssa nykyään lapsirahkaksi, kun kaikki meistä söi sitä aina lapsena. Siis sellaista rahkaa, missä on itse rahkan lisäksi kermavaahtoa, sokeria ja marjoja tai hedelmiä. Edelleenkin maistuu yhtä hyvälle kuin silloin pienempänä. Erilaiset piirakat ja paistokset ovat varmasti monille jo niin tuttuja, että halusin jakaa teille jonkin hieman erilaisen käyttötarkoituksen puolukalle. Tästä kehkeytyi ajatus mielettömän herkullisista toffeevohveleista, mitkä nautitaan sesongin puolukkarahkan kanssa. Koukuttavan ihastuttava yhdistelmä makeaa ja kirpeää!

Vohvelitaikina maustetaan fariinisokerilla ja paistovaiheessa vohveleihin upotetaan reilusti suussa sulavia toffeepaloja, mitkä paistuessaan luovat vohveleiden pinnalle rapean mehukkaita toffeehetkiä. Lopputulos on järisyttävän herkullinen! Kiitos Flora Culinessen eli juoksevan kasviöljysekoitteen, taikinan saa valmistettua ilman rasvan sulatusta eli pelkän mittailun ja sekoittamisen vaivalla – ihanan helppoa! Sama tuote on maailman kätevin vohveleiden paistossa: Juoksevaa Culinessea saa puristettua suoraan purkista vohveliraudalle. Oon huomannut niin vohveleiden, lettujen, kananmunien kuin kasvisten paistossa, että Flora Culinesse ei roiskuta rasvaa ympäriinsä ja tää on sellainen ominaisuus mitä jaksan hehkuttaa kerta toisensa jälkeen! Kukaan ei tykkää pestä pinnoilta niitä joka puolelle roiskuneita rasvatahroja. Näin monipuolinen ja laadukas tuote, mikä sopii taikinoihin, paistamiseen ja vuokien voiteluun, kannattaa kyllä löytyä jääkaapista. Juokseva Flora Culinesse on yhdistelmä rypsi-, pellavansiemen- ja auringokukkaöljyä eli näin ollen myös aivan loistava Omega-3- ja Omega-6-rasvahappojen lähde. Maidoton ja laktoositon se on myös.

Sillä välin, kun vohvelit paistuvat, kerkeät hyvin tekemään helpon puolukkarahkan. Se ei vaadi muuta kuin reilusti Flora Vispin kuohkeaa vaahtoa, rahkaa, hieman sokeria, vaniljasokeria sekä tietysti puolukoita. Mikäli sun on mahdollista saada rahkaan näin sesongin aikaan tuoreita puolukoita, niin hyödynnä tilaisuus! Marjat kun on ihan parhaita tuoreina. Jos tuoreita marjoja voittanutta ei ole, niin ei ole myöskään Flora Vispin vaahtoa – se on niin kuohkeaa, runsasta ja kauniin vitivalkoista! Ikinä ei uskoisi, että Vispi on maitopohjainen kasviöljysekoite eli se on tavallista vispikermaa kevyempi. Osa tyydyttyneistä rasvoista on korvattu pehmeillä kasvirasvoilla, mikä on Floran tuotteissa hienoa. Tää on mun luottotuote ja sekin yllätys yllätys tarttunut mukaan lapsuudesta.

TOFFEEVOHVELIT JA PUOLUKKARAHKA

Toffeevohvelit (6 kpl):

5 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl jauhoja (käytin 2 dl kaurajauhoa ja 2 dl gluteenitonta jauhoseosta, mutta vehnäjauho käy myös)
1 tl leivinjauhetta
3 rkl fariinisokeria
½ tl suolaa
3 rkl Flora Culinessea
6-8 fudgea/toffeekuutiota (esim. irtokarkeista)
paistoon Flora Culinessea

1) Lisää kulhoon maito sekä kananmunat ja sekoita kananmunien rakenne rikki vispilällä.
2) Mittaa joukkoon kaikki loput ainekset paitsi fudget ja sekoita ne tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.
3) Pilko sillä välin fudget pienemmiksi kuutioiksi.
4) Lisää kuumalle vohveliraudalle loraus Flora Culinessea ja levitä sitä tarvittaessa myös yläraudalle pullasudilla. Kypsennä vohvelia, kunnes se on melkein valmis. Tässä vaiheessa avaa vohveliraudan kansi, asettele vohvelin päälle reilusti toffeekuutioita (noin yhden fudgen verran) ja laita raudan kansi takaisin kiinni. Kypsennä vohvelia vielä pari minuuttia, kunnes se on kauniin värinen ja toffeet ovat sulaneet.

Vinkki! Mikäli haluat vohveleiden pysyvän rapeina, älä kasaa niitä päällekkäin, vaan vierekkäin esim. leivinpaperin päälle. JA putsaa vohvelirauta kostealla rätillä/pyyhkellä, kun se on vielä lämmin, jotta saat toffeet putsattua.

Puolukkarahka:

1 prk Flora Vispiä
500 g rahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 dl puolukoita

+ päälle fudgeja ja puolukoita


1) Vatkaa Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
2) Lisää joukkoon rahka sekä sokerit ja vatkaa kevyesti sekaisin.
3) Lisää viimeisenä joukkoon puolukoita oman maun mukaan ja sekoita. Maista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
4) Nosta lautaselle toffeevohveli, lusikoi päälle reilusti puolukkarahkaa ja viimeistele toffeekuutioilla sekä puolukoilla.

Heh tuliko vesi kielelle ja sellainen olo, että tätä pitää päästä testaamaan ja etenkin maistamaan?! Tuo puolukkarahkahan on ihanaa myös ihan sellaisenaan välipalana tai jälkiruokana ja sitä voi toki tuunaa myös erilaisilla marjoilla ja hedelmillä. Ihania herkkuhetkiä sinne!

Hymyin Emili <3