Lupailin teille viime viikon lopulla näiden reseptiä eli täältä pesee: itse tehdyt pitaleivät!

Mulla on ollut jo pitkään to-do-listalla pitaleipien teko ja nyt, vihdoin ja viimein, iski se odotettu leipomishimo. Ja kuulkaa onneksi iski! Itse tehdyt pitaleivät olivat ehkäpä vieläkin parempia mitä kuvittelin ja niiden valmistus oli ihanan helppoa.

Tein täytteeksi itse tomaattisalsaa sekä tsatsikia ja niiden kavereina oli lisäksi mausteista kanaa, paistettua halloumia, paprikaa, kurkkua, hummusta sekä korianteria. Tää kombo oli aivan mielettömän hyvä, suosittelen! Toki pitojen väliin kannattaa laittaa juuri niitä omia lempparitäytteitä, niin lopputulos on varmasti mieluinen.

Ahh, näitä täytyy tehdä pian lisää!

HELPOT PITALEIVÄT (6 KPL)

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

1) Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta) ja liota siihen hiiva.
2) Lisää joukkoon suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa taikina hyvin käsin tai yleiskoneella, kunnes se on kimmoisaa eikä jää kulhon reunoihin juurikaan kiinni.
3) Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia.
4) Kumoa kohonnut taikina pöydälle, jaa se kuuteen osaan ja pyörittele taikinat palloiksi. Kauli pallot jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi litteiksi pitaleiviksi, noin 1 cm paksuisiksi.
5) Nosta pitaleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille, levitä päälle liina ja nostata pitoja vielä 15 minuuttia.
6) Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
7) Paista pitaleipiä uunissa noin 7 minuuttia. Pitojen kuuluu pullistua kypsyessään, jotta niihin muodostuu sisälle toivotut taskut.
8) Jäähdytä, leikkaa viillot ja täytä haluamillasi täytteillä.

Ihanaa uutta viikkoa!

Hymyin Emili <3