Kaupallisessa yhteistyössä Fredman kanssa. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Miltä kuulostaisi grillissä tai uunissa valmistuvat lohi-perunanyytit, joiden tekoon kuluu aktiivista työaikaa vain 10 minuuttia! Raaka-aineitakin on vain muutama ja lopputulos on käsittämättömän herkullinen. Nämä kesänyytit ovat nerokkaita!

Yksinkertaisuudessaan foliopalan keskelle kootaan perunaviipaleita, sipulirenkaita, lohipala, mausteita sekä nyyttien salaista ainesosaa maustettua tuorejuustoa. Sitten vain lohi-perunanyytit kiinni ja kypsymään grilliin tai uuniin. Naurettavan helppoa!

Näin kesällä nyytteihin kannattaa ehdottomasti valita uusia perunoita sekä kevätsipulia. Tein ohjeesta hyvin pelkistetyn, jotta sitä on helppo halutessaan tuunailla. Perunan ja sipulin kaveriksi nyytteihin voi hyvin sujauttaa myös jotain vihannesta. Ihanat kesäporkkanat tuli ensimmäisenä mieleen ja toisena maukas fenkoli ohuina siivuina, nam! Fenkoli ja lohi on mieletön makupari. Tuorejuuston maulla saa myös helposti vaihtelua nyyttien makumaailmaan. Itse valitsin tuorejuustoksi pomminvarman ruohosipulin, mutta rohkeasti vain testaamaan omaa lempparia. Ja miksi kutsuin maustettua tuorejuustoa salaiseksi ainesosaksi, niin se tekee näistä lohi-perunanyyteistä järkyttävän herkullisia! Se tuo täyteläisyyttä, makua ja nitoo raaka-aineet täydelliseksi kokonaisuudeksi. Älä jätä siis tuorejuustoa pois nyyteistä!

Mun valinta ja suositus teille foliosta on Fredmanin kotimainen ja kestävä folio. Foliot kuuluvat Fredmanin Premium-tuoteperheeseen eli löydät ne mustista pakkauksista. Kyseiseen mustaan tuoteperheeseen on kerätty kaikki grillaukseen sopivat foliot ja alumiinivuoat. Niissä on ammattitason kestävyyttä ja siksi ne kestävät kuumissakin paikoissa. Folioita on eri pakkauskoissa sekä erikseen myös ammattilaisversio nimeltään vahva folio, mitä käytetään tosiaan myös ammattikeittiöissä. Se on tavallista foliota paksumpaa, mutta näihin nyytteihin soveltuu loistavasti kummatkin Fredmanin foliot. Muistathan kierrättää folion käytön jälkeen pienmetallikeräykseen ja hylsyn sekä tyhjän pakkauksen kartonkikeräykseen.

Mahtava juttu helppouden, herkullisuuden ja tuunausmahdollisuuden lisäksi näissä lohi-perunanyyteissä on se, että ne on mahdollista valmistaa kätevästi niin kotona, mökillä kuin retkelläkin. Retkelle kun lähtee, niin nyytit voi koota valmiiksi kotona, sujauttaa pieneen kylmäkassiin, napata mukaan ja kypsentää nuotiolla. Haha ennen kuin tämä menee ihan hehkutukseksi, niin hypätäänpäs reseptin kimppuun!

LOHI-PERUNANYYTIT

uusia perunoita > 3-5 syöjää kohden
kevätsipulia > reilusti jokaiseen nyyttiin
ruodotonta ja nahatonta lohta > n. 150 g syöjää kohden
suolaa > reilu ripaus jokaiseen nyyttiin
mustapippurirouhetta > reilu ripaus jokaiseen nyyttiin
haluamaasi maustettua tuorejuustoa (käytin ruohosipuli) > 2-3 rkl jokaiseen nyyttiin
Fredmanin foliota

1) Mikäli kypsennät nyytit uunissa, laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2) Pese perunat ja pilko ne suht ohuiksi kiekoiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti. Pilko kevätsipulit renkaiksi.
3) Repäise foliosta reilu pala ja laita sen keskelle perunakiekkoja sekä kevätsipulirenkaita. Nosta seuraavaksi perunoiden sekä sipuleiden päälle lohipala ja mausta nyytit suolalla sekä pippurilla. Lusikoi viimeiseksi ainesten päälle tuorejuustokönttejä.
4) Sulje nyytit kevyesti nostamalla foliopalojen reunat ylös yhteen kasaan. Nosta valmiit lohi-perunanyytit ritilälle/pellille ja uuniin tai vaihtoehtoisesti grilliin tai nuotiolle. Nyytit ovat valmiita, kun perunat ja lohi ovat kypsiä.

Vinkki! Vuoraa uuniritilä/-pelti varmuuden vuoksi Fredmanin leivinpaperilla, niin säästyt varmasti tiskaamiselta! Fredmanin kaikki leivinpaperit, niin arkit kuin rullat, ovat kotimaisia ja 100% biohajoavia. Ne kuuluvat Ekologiset-tuoteperheeseen, missä kaikki tuotteet ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista raaka-aineista. Ekologiset-tuoteperheen kaikki tuotteet löydät vihreistä pakkauksista.

Hymyin Emili <3