Heippa ihanat! <3 Toivottavasti siellä on ollut kiva viikonloppu ja leppoisa sunnuntaikin vielä edessä. Mä oon täällä ihan täynnä onnellisuutta, kun mun isosisko tuli pe-la viettämään tänne Helsinkiin meille siskoviikonloppua. Oli niin ihanaa nähdä ajan kanssa! Ja tämä ihana rauhallinen kahvin tuoksuinen sunnuntai saa myös hymyn huulille.

Sinä olet nyt paljon toivotun postauksen äärellä nimittäin ruokapäiväkirjani! Se, mitä syön, kiinnostaa kovasti, joten napsin kaikista tämän viikon maanantaista torstaihin syömistäni ruoista kuvat. Kirjaan kuvien yhteyteen kellonajat sekä, mitä lautasellani on, jotta syömisistäni saa tarkempaa kuvaa. Vähän mua naurattaa, että juuri sillä viikolla, kun päätän tehdä ruokapäiväkirjaa, viisaudenhampaani tulehtuu! Tiistain päivystykseen meno sekoitti vähän sen päivän ruokailuja ja kovien särkyjen takia treenit ovat tällä viikolla olleet vain kävelylenkkejä sekä hyötyliikuntaa, mutta sehän on juurikin elämää. Muuten kulunut viikko oli hyvin tyypillinen eli vaihtelevia päiviä.

Ennen, kun päästän sinut ruokapäiväkirjani pariin, kerron vielä tiivistetysti periaatteeni syömisille. Pyrin syömään päivässä tasaisella ruokarytmillä neljä ravitsevaa ateriaa, mitkä ovat itse tehtyjä ja näin puhtaita sekä monipuolisia. Käytän aterioiden koostamiseen lautasmallia: 1/4 proteiinia, 1/4 hiilihydraattia, 1/2 kasviksia ja peukalon verran rasvoja. Tavoittelen mahdollisimman värikästä ruokaa, jotta keho saa siitä eri vitamiineja ja mineraaleja. 80:20 periaatteella toteutan tämän kaiken stressittömästi eli 80% syömisistä pohjautuu näihin perus asioihin ja loppuun 20% kuuluvat kaikki sattumat. Ihan perus juttuja ja kotiruokaa siis, ei tähtitiedettä! Vesiannokset eivät näy kuvissa, mutta jokaisella aterialla juon vähintään lasillisen ja suuremmat annokset menevät aterioiden välillä.

MAANANTAI

Ateria 1 klo 9.00

  • 100% kauraleipä, voi, salaatinlehti, 1 keitetty kananmuna, paprika, kurkku
  • Persikka-mustikka-proteiinismoothie
  • Kahvi kauramaidolla

Ateria 2 klo 12.30

  • Kana-pestokastike, riisi
  • Salaatinlehti, kurkku, paprika

Ateria 3 klo 17.00

  • Lihapullat (naudan jauheliha), peruna-porkkanamuusi
  • Porkkana, suolakurkku, punajuuri

Ateria 4 klo 19.45

  • Kaura-banaanipannarit
  • Mansikka, Barebellsin sokeriton hazelnut cream

TIISTAI

Ateria 1 klo 9.00

  • Levainin aamupala: 2 avokadoleipää, ananas-mangosmoothie, kahvi

Ateria 2 klo 14.00

  • Kana-pestokastike, riisi
  • Salaatinlehti, kurkku, paprika
  • Pulla, minkä sain Levainista ja kuppi kahvia (unohtui kuvassa)

Ateria 3 klo 19.00

  • Kaurapuuro, persikkasose, vadelmasose
  • 2 paistettua kananmunaa (unohtui kuvasta)

KESKIVIIKKO

Ateria 1 klo 8.00

  • 100% kauraleipä, voi, salaatinlehti, 1 paistettu kananmuna, paprika
  • Vadelma-mango-proteiinismoothie
  • Kahvi kauramaidolla

Ateria 2 klo 12.15

  • Pesto-kanakastike, porkkana-perunamuusi
  • Paprika, suolakurkku, punajuuri

Ateria 3 klo 16.45

  • Lihapullat (naudan jauheliha), riisi, ketsuppi
  • Paprika, kurkku

Ateria 4 klo 20.45

  • Vispipuuro (puolukka), kauramaito
  • 1 keitetty kananmuna

TORSTAI

Ateria 1 klo 8.15

  • Vispipuuro (puolukka), kauramaito
  • 1 keitetty kananmuna
  • Kahvi kauramaidolla (unohtui kuvasta)

Ateria 2 klo 13.15

  • Peruna-porkkanamuusi, savulohi
  • Baby-pinaatti, kurkku, paprika

Ateria 3 klo 16.45

  • Banaani, 1 keitetty kananmuna

Ateria 4 klo 20.30

  • Nyhtökaura, keitetty parsakaali, paprika, 2 100% kauraleipää, 1 avokado, chili hummus

Hymyin Emili <3